O nama

U gotovo 24 godina svekolike prisutnosti na području smederevske opštine, Lux radio je postao svakodnevna potreba i navika vernih slušaoca, uvek verodostojan i jednako rado slušan. Iako medju najmladjim radio stanicama na ovim prostorima, Lux radio je postao neodvojivi deo javnog života grada, a svojim svakodnevnim programom navikavao je slušaoce na svoju prisutnost. Godinama, tehnološki se unapredujuci, kadrovski i programski rastuci, Lux radio je ostao verodostojno ogledalo napretka Smedereva i njegove okoline. Vizija Lux radija je da nastavi da jača poziciju vodeće komercijalne radio stanice u Smederevu koja ce na otvorenom medijskom tržištu biti programski, tehnološki i finansijski ravnopravna sa dolazecom konkurencijom. Biti najbolji znaci uspostaviti profesionalne standarde i ponuditi najkvalitetniji radijski program koji visokim rejtingom kod slušalaca garantuje dobru poziciju na tržištu.

Iako je od pocetka rada naše kuce primarna uloga bila da zabavi, razonodi i osveži, muzika koju emitujemo su uglavnom najnoviji hitovi, poslednja muzicka izdanja, negovanje mainstreama i prepoznatljivog urbanog imidža koji je u mnogome tokom godina doprinosio skakanju rejtinga naše kuce. Koliko god se trudili da pratimo trendove i prednost davali ukusu široke publike, uspevali smo i da poducimo, ponudimo drugacije alternative i stvorimo specifican odnos sa nasim konzumentima. Tako se tokom godina iskristalisalo nekoliko emisija i, slobodno možemo reci, programskih šema, koje, ne samo da su naišle na opštu prihvacenost, nego je veliki deo njih postao zaštitni znak Lux radija.

U želji da obogatimo svoju programsku koncepciju i unapredimo kvalitet programa, 2016. godine smo postali deo Naxi Nacional mreže. To nam je dalo vetar u ledja i podršku 20 drugih radio stanica da se naš program i informacije iz grada još dalje čuju. U budućnosti nam je prioritet i razvoj programske šeme koja bi sadržala informativne emisije namenjene sugrađanima koji aktivno učestvuju u pokretanju i preobražaju društva u skladu sa evropskim standardima. Ekipe novinara, tehničara, spikera, muzicih urednika i brojnih drugih kolega koji su utkali svoj rad, profesionalnost, predanost, i ljubav u ono što je Lux radio bio, što je danas i što će, verujemo, biti i dalje vam stoje na raspolaganju. I dalje smo verodostojan, profesionalan, sadržajno i programski bogato i raznovrsno uređivan, najslušaniji radio u Smederevu. I dalje smo tu zbog vas…

Do nekog novog slušanja
S poštovanjem
Vaš LUX NAXI radio

Prijatelji